+32 (0)497 57 64 52

Duurzame materialen

Alles begint bij de juiste keuze van het juiste isolatiemateriaal. Isolatie Devriendt kiest er steeds voor om te werken met hoogwaardig thermisch materiaal met akoestische en brandveilige eigenschappen. Wij werken enkel met isolatiematerialen die beschikken over een zeer isolerend karakter en dewelke forse energiebesparingen opleveren.

recticel

Bij isolatie aan de binnenkant van een hellend dak isoleren wij tussen de draagconstructie van het dak. Deze isolatieplaten zijn bekleed aan beide zijden en bestaan uit een gasdicht meerlagencomplex van kraftpapier en metaalfolies.

Deze platen worden bevestigd onder de balken van de dakconstructie. Ze hebben een tand- en groefverbinding voor de goede aansluiting van de isolatie. Het volstaat dan de verbindingen af te tapen om een volledig dampscherm te hebben en een volledige luchtdichtheid te krijgen. 

Supafil, Knauf Insulation

Door het gebruik van Supafil in spouwmuren en/of verloren zolderruimtes krijgt uw woning onmiddellijk een beter energierendement. Dit heeft een positieve impact op uw energiekosten, het energielabel en laat de waarde van uw woning stijgen.

Supafil van Knauf Insulation, gemaakt van zuivere glaswol, heeft een gedeclareerde lambda-waarde van 0,034 W/m.K. wat haar tot het best presterende product in de categorie minerale inblaaswollen maakt. Supafil bestaat voor ongeveer 98% uit glas, waarvan meer dan 60% gerecycleerd glas. Het heeft een band reactie A1 volgens de Europese classificatie, maw de witte inblaaswol is onbrandbaar. Door het verfijnde, unieke productieproces voelt de Supafil zeer zacht aan, is waterafstotend en vormt geen voedingsbodem voor schimmels of bacteriën.

Supafil biedt een grote diversiteit aan voordelen:

  • Het uiterlijk van de woning en/of gebouw blijft behouden.
  • Snel en eenvoudig te verwerken door een gespecialiseerde verwerker bij iedere buitentemperatuur.
  • Het product draagt zorg voor een optimale vulling en verdeling in de spouw, zonder vochtdoorslag en inzakken.

glaswolplaten

Deze opgerolde, halfharde glaswolplaat is speciaal ontwikkeld voor de thermische en akoestische isolatie van hellende daken. De isolatie moet geplaatst worden tussen de balken en sparren van de dakconstructie.

Door snijmarkeringen kan het materiaal, in functie van de afstand tussen de balken, op maat gesneden worden en door de grote zijwaartse elasticiteit, klemt het product zich tussen de sparren zonder bijkomende bevestigingen. In combinatie met een dampscherm aan de warme zijde van de isolatie, garandeert men een optimale lucht- en waterdampdichtheid

Glaswoldeken

Om een spantendak te isoleren maken we vaak gebruik van spijkerflensdekens of glaswoldekens. Dit isolatiemateriaal is éénzijdig bekleed met een dampremmende aluminium/Kraft bekleding en speciaal ontworpen voor de isolatie tussen de kepers of andere elementen van het houten dakgebinte.

Dit materiaal is ideaal voor de thermische en akoestische isolatie van hellende daken, zowel bij nieuwbouw als renovatie en wordt geplaatst als volledige vulling tussen de balken van een dakconstructie met een dampopen onderdak.

Vaste isolatieplaten

Om uw dak te isoleren kan u ook kiezen voor de plaatsing van PIR isolatieplaten. Deze platen zijn aan beide zijden bekleed en bestaan uit een gasdicht meerlagencomplex van kraftpapier en metaalfolies.

Ze kunnen op een eenvoudige manier bevestigd worden onder de balken van de dakconstructie en verbonden worden om een volledig dampscherm en volledige luchtdichtheid te verkrijgen.

Isolatie Devriendt BVBA

Camiel Meysmanstraat 38
8820 Torhout

E info@isolatiedevriendt.be
T +32 (0) 497 57 64 52

BTW BE 0843 404 904